COACHING, OPSTELLINGEN, PSYCHOSOCIALE THERAPEVORMEN, STRESS- & VERLIESCOACHING

Voor begeleiding en ondersteuning bij persoonlijke/professionele ontwikkeling of een hulpvraag op sociaal/emotioneel gebied of bij psychosociale stress.  Zoals: onzekerheid, (faal) angst, stress (door verlies, werk, relatie, schulden, beperkingen, etc.) boosheid, relatieproblemen, .......

Ik maak gebruik van diverse psychosociale therapievormen, coaching en opstellingen. Door deze methodes te combineren, versterken zij elkaar.

Coaching

Samen met jou kijk ik naar je ervaringen, belevingen en vragen. Met als doel jouw houding en perspectief van het leven te verruimen en je probleemoplossend en reflectief vermogen te vergroten. Dit om je balans te hervinden en te behouden vanuit je eigen kracht. 

Contact

Systemisch Coaching

.....is een vorm van begeleiding die erop gericht is het welbevinden van mensen in positieve zin te veranderen. Uitgaande van de veranderingsmogelijkheden die liggen besloten in de wisselwerking tussen inzicht en gedrag. 

Systemisch coachen gaat om de patronen en dynamieken in de systemen, waar je deel vanuit maakt, in het zicht te krijgen en hanteerbaar te maken. Ik maak hierbij geen gebruik van een opstelling. Tijdens het gesprek stel ik diverse vragen die leiden naar de cruciale punten in het systeem. Zodat je hulpvraag aan bod komt met dezelfde diepwerkende effecten als bij een systeemopstelling.  

Contact

Stresscoaching 

Stress heeft iedereen wel eens in meer of mindere mate meegemaakt. Op positieve energie kun je het gevoel hebben dat alles goed gaat en je alles aan kunt. 

Ervaar je echter negatieve energie dan voelt dat als een zware dekken. Deze vorm van stress gaat je (op den duur) in de weg zitten. Het belemmert je onder andere in het resultaatgericht en helder denken. En het kan fysieke klachten geven. Negatieve stress kan voortkomen vanuit psychosociale problemen, zoals: armoede, schulden, beperkingen, relatieproblemen, opvoedingsproblemen, school- en werkproblemen, geweld, ziekte, verlies, ......... 

Herken jij je hierin en wil jij werken aan het weghalen van de negatieve stress?  Dan gaan we samen inzichtelijk maken waar de stress door veroorzaakt wordt om vervolgens systematisch en doelgericht jouw krachtbronnen(empowerment) te versterken en in te zetten. Zodat we samen de spanningsbronnen neutraliseren(ontstressen). 

Familie- en Organisatieopstellingen 

Iedereen maakt van jongs af aan deel uit van verschillende systemen. Zoals bijvoorbeeld het gezin, de familie, school, vriendengroep en het werk. Ieder systeem functioneert volgens bepaalde wetmatigheden en vaste patronen. 

Het werken met opstellingen is voor iedereen die vragen heeft over het eigen functioneren in privé situatie en of werksituatie. Vaak gaat het om vragen waarvoor je mogelijk al verschillende oplossingen hebt uitgeprobeerd, maar waar die oplossingen tot op heden niet of niet voldoende hebben gewerkt. 

Een systeemopstelling is een methode die als doel heeft dat je snel inzicht krijgt in de diepere oorzaken van een vraag. Het is een ruimtelijke uitbeelding, levende foto, van een systeem waar je deel van uit maakt of betrokken bij bent. Deze methode helpt om de onzichtbare, onbewuste processen in jouw systeem te laten zien. Een opstelling geeft verbluffend weer hoe de werkelijke verhoudingen en onderliggende patronen in het systeem zijn. Je ziet verbanden die je eerder niet zag of kende. Waardoor je ineens begrijpt hoe het zit en wat jou verder zou kunnen helpen. Een opstelling werkt verhelderend en inzichtelijk.  

Een opstelling kan ik begeleiden op zowel individuele aanvraag en op groepsaanvraag. Met regelmaat organiseer ik workshops. Lees daarvoor de nieuwsbrief.  
Contact
Klik voor Informatie over de psychosociale therapievormen


Eerste consult (inclusief intake) 

  € 90,-  

  1,5 uur (excl. voorbereiding en verslaglegging)

Vervolg consult(en) 

  € 75,- 

1 uur (excl. voorbereiding en verslaglegging)

Kort telefonisch/mail consult

 Gratis 


Begeleiden groepsopstellingen

offerte op aanvraag


Begeleiden workshops

offerte op aanvraag


Relatiecoaching met 2 of meer personen

   € 125,-

1,5 uur (excl. voorbereiding en verslaglegging)

 

Je kunt uiterlijk 24 uur van te voren je afspraak kosteloos annuleren. 

Ik ben geen medicus en zal om die reden ook geen medische behandeling aanbieden of een diagnose stellen. Daarvoor zal ik u altijd doorverwijzen naar de huisarts of betreffende specialist.