PSYCHOSOCIALE THERAPIEVORMEN

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

....is een kortdurende, gestructureerde begeleidingsvorm. Tijdens gesprekken richt ik mijn aandacht voornamelijk op de manier waarop jij je als vraagsteller gedraagt in situaties die jij als moeilijk / lastig ervaart in het dagelijks leven. Daarnaast probeer ik te achterhalen hoe jij over die situaties denkt. Mijn vragen hebben betrekking op het denken, voelen en doen. Met CGT kan ik samen met jou achterhalen hoe een probleem in stand wordt gehouden. 

'Je overtuigingen worden je gedachten,

 je gedachten worden je woorden,

je woorden worden je daden,

je daden worden je waarden,

je waarden worden je lotsbestemming'

(Gandhi)

Rationele Emotieve Gedragstherapie (RET)

....heeft als centraal uitgangspunt dat psychische klachten en ongezonde gewoonten niet op zichzelf staan, maar verwijzen naar iets diepers, namelijk naar onze overtuigingen. Deze overtuigingen bestaan niet enkel uit ideeën en gedachten spinsels, maar ze zijn ons centrale besturingssysteem. Ze zijn ons kompas of waarheden die onze beslissingen bepalen. Je gedrag en emoties worden niet direct bepaald door de situatie, maar door jouw gedachten in en over de situatie. Gedachten zijn ineffectief als ze niet leiden tot effectief gedrag of emoties waarmee je zelf uit de voeten kunt. Met RET begeleid ik jou om ongewenst gedrag of emoties van jezelf om te buigen naar meer effectief gedrag of effectievere emoties


Eerste consult (inclusief intake)  

 € 90,- (ex BTW)

  1,5 uur (excl. voorbereiding en verslaglegging)

Vervolg consult(en)  

 € 75,-  (ex BTW)

  1 uur (excl. voorbereiding en verslaglegging)

Kort telefonisch/mail consult

  Gratis 


 

Betalen uitsluitend mogelijk via pin. 


Je kunt uiterlijk 24 uur van te voren je afspraak kosteloos annuleren. 

Ik ben geen medicus en zal om die reden ook geen medische behandeling aanbieden of een diagnose stellen. Daarvoor zal ik u altijd doorverwijzen naar de huisarts of betreffende specialist. 

Contact