NIEUWS (08-2021) 

Contact

Juni

Efred is in juni gestart bij De Hoofdtrainer voor (ouder) begeleidingstrajecten in de (jeugd) zorg. Hij werkt tot 1 oktober '21 als teamcoach bij Noorderbreedte en geeft Intervisie trainingen aan het Sociaal Team van de gemeente Texel. Tevens coacht Efred particulieren bij persoonlijke/professionele ontwikkeling of een hulpvraag op sociaal/emotioneel gebied.  Zoals: onzekerheid, (faal) angst, (werk) stress, boosheid, relatieproblemen, .......

Efred mag zich nu, na het volgen van een training bij Herman de Mönnink (trauma-, gezondheids- en A&O-psycholoog) (georganiseerd door de BPSW) ook psychosociale stressdeskundige noemen. Wil je weten wat dit inhoudt? Lees dan verder door te klikken op: non-profit of coaching Efred

Maart-April

DE PRAKTIJK IS WEER OPEN voor lichaamsgerichte behandelingen, coaching en psychosociale therapie. Je kunt ons bellen, whatsappen of mailen voor het maken van een afspraak. We kijken uit naar je komst!

Januari

De praktijk is voor lichaamsgerichte behandelingen n.a.v. de corona maatregelen tijdelijk gesloten. We hopen u zodra de beperken zijn opgeheven weer te mogen begroeten. 

De individuele coach gesprekken en systemische opstellingen zijn digitaal wel mogelijk.  Heb je hierover vragen neem gerust contact met ons op. 

December

Ingrid biedt vaste klanten een leuke aanbieding > elke vierde voetreflexmassage is gratis

november

Tijdens een coachwandeling deze bijzondere ontmoeting. Op het strand bij Groote Keeten. 

Ik vroeg de coachee: "Wat doet deze ontmoeting met jou?"

Na korte stilte: "Dat ik vanuit positiviteit een keuze kan maken. Weggaan of blijven."


Wat een mooi en bijzonder moment was dit!!

oktober 2020

Helaas is de eerder aangekondigde workshop "Opstellingen" uitgesteld. Zodra de regelgeving rondom de corona maatregelen het toelaten, gaan we op zoek naar een nieuwe datum.


september 2020

De verbouwing is klaar! We zijn ontzettend blij met het eindresultaat. We zien uit naar je komst! Bel of mail voor informatie of het maken van een afspraak: 

         Ingrid: ingridvroegop@gmail.com of bel: 06- 121 405 39

                Efred: info@efredbos.nl of bel naar 06- 821 921 44

           Je kunt je nu ook aanmelden voor de meerdaagse                       groepsworkshop: 

(FAMILIE-)OPSTELLINGEN 

2, 9, 16 en 23 november

Herken je het volgende: Je doet niet de dingen die je graag zou willen doen. Of je doet juist steeds de dingen die je helemaal niet wilt doen. Een opstelling kan helpen je eigen gedrag te begrijpen. Als deelnemer kun een vraagstuk inbrengen waar jij helderheid over wil krijgen. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat een systeemopstelling voor jou kan betekenen? Wil je graag deelnemen? Reserveer................. via: info@efredbos.nl of bel naar 06- 821 921 44 of maak gebruik van het contactformulier  

Locatie: Het Dorpshuis Kolfweid, Jewelweg 7, Callantsoog 

Tijdstip: 19:30 - 21.30/22.00 uur (4 avonden in totaal)

Kosten: 60 euro p.p. (Dit is een totaal prijs incl. koffie/thee)

                                Tot ziens bij de workshop....


augustus 2020

VERBOUWING en NIEUWE NAAM

  Begin augustus is gestart met de verbouwing van onze praktijkruimte in Groote Keeten. Er zal gebouwd, geschilderd en behangen worden. We kijken met plezier uit naar het resultaat. 

 


De deuren zijn nu nog gesloten, maar ...... vanaf 1 september zien we uit naar jouw komst


Ook hebben we onze praktijknaam aangepast, heeft ons logo een nieuwe look gekregen en is onze website vernieuwd.              

Vanaf nu heten we: 

Praktijk Efred & Ingrid

coaching, opstellingen, psychosociale- en lichaamsgerichte therapie 

Ben je nieuwsgierig geworden na het lezen van ons aanbod. En wil je graag vrijblijvend kennis maken........Mail ons voor het maken van een afspraak naar: 

info@efredbos.nl / ingridvroegop@efredbos.nl of maak gebruik van het contactformulier.  


Groet en tot gauw,  Efred en Ingrid. 

 

Juni 202

                          meerdaagse groepsworkshop: 

(FAMILIE-)OPSTELLINGEN 

2, 9, 16 en 23 november

Herken je het volgende: Je doet niet de dingen die je graag zou willen doen. Of je doet juist steeds de dingen die je helemaal niet wilt doen. Een opstelling kan helpen je eigen gedrag te begrijpen. Als deelnemer kun een vraagstuk inbrengen waar jij helderheid over wil krijgen. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat een systeemopstelling voor jou kan betekenen? Wil je graag deelnemen? Reserveer................. via: info@efredbos.nl of bel naar 06- 821 921 44 of maak gebruik van het contactformulier  

Locatie: Het Dorpshuis Kolfweid, Jewelweg 7, Callantsoog 

Tijdstip: 19:30 - 21.30/22.00 uur (4 avonden in totaal)

Kosten: 60 euro p.p. (Dit is een totaal prijs incl. koffie/thee)

Tot ziens bij de workshop....


AUGUSTUS 2019

 

Wij zijn verhuisd

De praktijk is gevestigd in Callantsoog. Maar we blijven ook in Lelystad actief. Hierdoor is ons werkgebied nu Lelystad en de provincie Noord-Holland. 

In Lelystad kunt u voor een vrijdag een afspraak aanvragen. Wilt u een afspraak in Callantsoog of           omgeving dan kunt u op alle doordeweekse dagen terecht. 

Januari 2019

De workshop Opstellingen, gestart in januari, in groepsverband is verlengt. Wegens de behoefte van de deelnemers naar meer ervaring opdoen in het beleven van een Opstelling.  

Wil je bij de volgende workshop aanwezig zijn dan kun jij je alvast aanmelden via het contactformulier. Ik informeer jou als bekend is wanneer de volgende workshop begint.

Tot gauw.

Hartelijke groet,

EfredBos

2018

December 2018

 

Er zijn nog plekken beschikbaar voor de Meerdaagse workshop Opstellingen:


Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag deelnemen én verzekerd zijn van een plek (want vol=vol), reserveer dan nu via het  contactformulier. 

Data: Donderdagavond 17-24-31 januari en 7 februari 2019.            Van 19:30 tot 21-30 uur

Kosten 4 bijeenkomsten: € 40,- (incl. koffie / thee). 

Locatie: Praktijk Beker, Kempenaar 01-34, 8242 BA Lelystad.

September 2018 

Een terugblik op een mooi jaar bij praktijk systemisch coach EfredBos.

 Want …….

…. ik heb samen met Ingrid Vroegop in de praktijk als Proces- & systemisch coach,  diverse hulpvragen met succes en naar tevredenheid mogen begeleiden.

 …. wij begeleiden vanuit een holistische kijk hulpvragen. Meerdere mensen hebben de mentale en fysieke voordelen hiervan mogen ervaren. Doordat zij de verbanden hebben kunnen leggen tussen fysieke klachten en de mentale saboteurs met als resultaat inzicht. Met deze verkregen inzichten ervaarden zij weer kracht en energie om vanuit de eigen draagkracht de hulpvraag aan te pakken.

 …. ik heb gemerkt dat er veel mensen met een coachvraag rond lopen die te maken hebben met het verlangen om een noodzakelijke verandering in het leven aan te gaan.

 ….wij laten graag iedereen met een hulpvraag kennis maken met onze holistische benadering. We combineren de kennis van Ingrid op het gebied van diverse massage technieken met de begeleidingsmethodieken die ik toepas.

 …. bij elke hulpvraag is het een feit dat psychische klachten en ongewenste patronen en of gedrag niet op zichzelf staan, maar verwijzen naar iets diepers, namelijk naar onze overtuigingen. Deze zijn mogelijk (on)bewust jouw overlevingsmechanisme geworden. Hierom heb je meer nodig dan alleen de mogelijkheid om te praten. Het lichaam vertaald de mentale gesteldheid op een fysieke manier door bijvoorbeeld hoge spierspanning.

 …. tijdens coachtrajecten blijkt dat de systemische benadering helpt inzichten te krijgen op de invloed van het denken, voelen en doen. Deze drie staan continue met elkaar in verbinding. Zij bepalen hoe, wat, wanneer, bij wie, door wat, om wat, waarom je iets doet of hoe je reageert. Het systeem waarin je werkt, met wie je leeft, waarin je bent opgegroeid heeft grote invloed (gehad) op wie jij bent. Het onderzoeken van een systeem geeft inzicht in het ontstaan van de hulpvraag. Door systemisch te handelen en zo de hulpvraag te benaderen wordt de oorsprong van een fysieke en psychische klacht en/of de mentale saboteurs duidelijk.

 …. onze holistische benadering, door de inzet van massage technieken in combinatie met Cognitieve gedrag Therapie, Emotieve Gedrag Therapie en Systemische werken in een coachende omgeving, werkt effectief.

 Wil je daadwerkelijk werk maken van een noodzakelijk verandering, dan praat ik graag met jou over hoe wij je kunnen begeleiden. Neem vrijblijvend contact op doormiddel van het contactformulier via www.efredbos.nl of door een mailtje te sturen naar info@efredbos.nl


In de happinez (nr.2, 2018) staat een mooi artikel over familie-opstellingen blz.58-65). Zo ook de positieve en versterkende werking van een massage in combinatie met familieopstellingen.   

Citaat happinez nr. 2 blz.61 : "Je lichaam kan je zien als een resonerend instrument dat informatie uit de omgeving opneemt. Verdriet, pijn, hechting, warmte, angst; álle ervaringen en emoties slaat het lichaam op. Door verstrikking kan ons lichaam ook dingen voelen die niet bij ons horen, maar bij iemand uit onze geschiedenis. Een massagetherapeut kan dan een massage combineren met een tafel-familieopstelling. Het inzicht van de poppetjes wordt dan gecombineerd met werken aan de de fysieke spanning in het lichaam van de cliënt. Die voelt daardoor weer de weggestopte emoties of ervaringen, zodat hij eraan kan werken." 

WORKSHOP FAMILIEOPSTELLING

   Binnenkort maak ik de nieuwe datum bekend 

van de WORKSHOP "WAT IS JOUW VERLANGEN". 

Er is gelegenheid om een persoonlijke of zakelijke vraag met behulp van een opstelling uit te werken. Je bent ook van harte welkom als je mijn werkwijze wilt leren kennen of als je wilt beleven hoe een systeemopstelling werkt!  

De workshop begint om 19:00 uur.  

Een opstelling is een soort tableau vivant - een levend schouwspel - waarbij gevraagd wordt of een aantal aanwezigen gedurende de opstelling wil gaan staan voor de personen die een rol spelen in de context van de vraagsteller.  

In een familieopstelling kunnen dat bijvoorbeeld de ouders en eventuele broers en zussen, opa's en oma’s zijn. In een organisatieopstelling kan het gaan om een bepaalde collega, de baas, klanten etc. Als vraagsteller sta je in jou eigen opstelling. Als je gevraagd wordt om voor iemand te staan, dan ben je representant.

Als begeleider ondersteun en begeleid ik de opstelling. Niet alleen personen kunnen worden gerepresenteerd, maar ook een bepaalde waarde, belemmering of een verlangen. Het bijzondere is dat op het moment dat het systeem letterlijk zichtbaar wordt gemaakt, er geen toneelspel ontstaat, maar dat de personen daadwerkelijk de dynamiek ervaren die speelt. Als begeleider ondersteun en begeleid ik de vraagsteller en de representanten. Zodat de opstelling voor de vraagsteller helder en inzichtgevend is. De opstelling kan met en zonder te praten plaats vinden. Het gaat voor de vraagsteller om het ervaren van de inzichten en de emoties die de opstelling oproept of laat zien. Deze emoties zijn puur en ontdaan van alle ruis.

Alle informatie werkt verhelderend voor degene van wie de vraag is. De vraagsteller kan ervoor kiezen om een bepaalde ordening in het systeem aan te brengen, onder mijn begeleiding dan wel aanwijzing. Als begeleider bewaak ik tijdens de opstelling jou gevoel van veiligheid en voor die van de representanten. Vind je het interessant om een keer een opstelling mee te maken of ken je deze werkwijze al langer en wil je graag iemand helpen om zijn of haar vraag uit te werken? Of loop je zelf met een vraag rond? Dan ben je van harte welkom!

Kosten: € 20,- P.P. (incl. koffie en thee). Aanmelden kan tot en met ……….

Adres: Praktijk Beker, Kempenaar 01-34, 8242 BA Lelystad.
Voor opgave en vragen:  info@efredbos.nl