REVIEWS


De gesprekken....

......vinden plaats in een hele ontspannen en fijne ruimte waarin je je meteen op je gemak voelt.

Efred ziet je knelpunten goed maar laat je hier zelf door middel van oefeningen of tijdens gesprekken achter komen.

Het heeft mij erg geholpen om bepaalde patronen los te laten en om situaties op een andere manier te bekijken en ik heel erg blij dat ik de stap genomen heb. 

Helga.

(Achternaam bekend bij Efred)


Bericht op Linkedin:

Peter Jongejans 0nderweg in gesprek - Wandelcoach Onderweg in gesprek -
Mooi gesprek met Esther van der Salm over systemisch werken en opstellingen. Dank je weldaarvoor Esther van der Salm. Ik kon mooi over mijn vader vertellen, hij is 2 jaar terug overleden aan corona. Tijdens een opstelling met coach Efred Bos enige tijd na zijn overlijden kon ik mijn vader alsnog bedanken voor zijn goede zorgen voor mij, daar was tijdens zijn korte ziekbed geen gelegenheid meer voor.
Ik zette mijn denkbeeldige vader schuin achter mij en kon hem vertellen hoe dankbaar ik was dat hij altijd over mijn schouder heeft meegekeken en altijd het beste met mij voor heeft gehad. Dat hij zo trots was op mij met wat ik bereikt heb. Dat hij zo hard gewerkt heeft om dat allemaal mogelijk te maken. Dat ik kon schaatsen, dat ik kon studeren. Ook kon ik hem zeggen dat hij niet meer over mijn schouder hoeft mee te kijken, dat ik volwassen ben en zelf mijn keuzes kan maken.
Tijdens de bewuste opstelling kon ik hem, nadat ik hem bedankt had, naast mij neerzetten en dat moment was heel emotioneel. Er vielen echt dingen op zijn plek. Zo mooi. En ook al is er nog verdriet om het verlies van mijn vader, het verhaal is nu af.
Nu, in mijn werk als coach, pas ik ook opstellingen toe bij mijn coachees. Dat werkt ontzettend goed en is enorm verhelderend voor de coachee. Iedere keer vertel ik dan ook over de opstelling met mijn vader. Met trots en dankbaarheid.Efred kan je....

......op een zachte manier confronteren met wat er bij je speelt. Hij vult het niet in en laat je er zelf achter komen wat je doet. Hij voelt goed aan waar je op dat moment behoefte aan hebt. Zeker zijn kennis van familieopstellingen is van grote meerwaarde op de coaching. Zo heb ik vrede kunnen vinden met mijn overleden vader. Dank daarvoor Efred.


Peter Jongejans


'Efred benadert je.....

.....met een open houding, benieuwd naar jouw verhaal en waar je aan wilt werken. Het was een prettige ervaring om samen op zoek te gaan naar inzichten en antwoorden. Zijn positieve en nieuwsgierige insteek zijn daarbij helpend. Een aanrader!’

Belinda M.

'Tijdens de consulten heeft......

.......Efred de methodieken systeemopstellingen ingezet. Ik heb deze consulten ervaren als iets heel bijzonders. Het was erg intens omdat er door deze methodieken situaties uit het verleden naar voren kwamen die ik diep had weggedrukt. Hierdoor konden we samen aan deze situaties werken en het een plekje geven. Efred zijn begeleiding is ontzettend prettig omdat hij goed naar je luistert en ook de eerste is die mij echt heeft geholpen. Het heeft voor mij heel veel opgeleverd doordat ik veel heb kunnen verwerken waardoor ik nu meer rust heb. Ik beveel Efred dan ook echt aan, omdat zijn methodes veel dieper gaan dan die van een normale psycholoog waar je vaak maar een nummer bent. Efred nogmaals bedankt.

Groeten Michel de Weerd’


'Toen ik van mezelf begon te houden wilde ik niet langer in het verleden leven


en me geen zorgen maken over de toekomst.


Nu leef ik alleen in het moment in het hier en nu,


waarin alles gebeurt en ik noem dat ZIJN'.


(Charlie Chaplin)