NIEUWS
(05-2024)

EFRED is 11 MAART GESTART als TEAMLEIDER a.i.

Op 11 maart '24 is Efred hartelijke ontvangen door de gemeente Zeewolde. In de functie van teamleider a.i. SRCE voor de duur van 6 maanden. De samenwerking met De Hoofdtrainer, Relevance, Eigen Plan en Regiuscollege Schagen blijft Efred natuurlijk met veel plezier voort zetten. Net als het ontvangen van coachees in Praktijk Efred&Ingrid. 

STUREN OP ZELFSTURING


In december 2023 heeft Efred de training gevolgd: Sturen op Zelfsturing. Onder begeleiding van Gejo Duinkerken (Gilde Vakmanschap).

Sturen op Zelfsturing is een methodiek die is geworteld in motiverende, oplossinggerichte en progressiegrichte gesprekstechnieken om de coachee in beweging te brengen tot gedragsverandering. 

INSCHRIJVEN VOOR HET VERDIEPINGSWEEKEND IS NIET MEER MOGELIJK.


INFORMATIE VERDIEPINGSWEEKEND IN HET KORT


WAT KAN JE VERWACHTEN?


- Twee dagen dezelfde kleine groep (max. 8 deelnemers)
- Coaching / training gericht op o.a. patronen, kwaliteiten, loslaten, balans, grenzen, keuzes door Efred.
-Workshop "Je lichaam als instrument" door theatermaker Rosanne
-Workshop "Wat verteld je lichaam" door Ingrid
- Workshop "Meer in contact met jezelf" door yogadocent Claudia
-Geleide meditatie
-Buiten programma
-Koffie/thee/water
-Lunchbuffet
-Vers fruit en versnaperingen

WAT NEEM JE MEE NAAR HUIS?

-Nieuwe inzichten in wat je drijfveren, patronen en behoeften zijn.
-Je weet hoe je beter om kan gaan met stress.
-Handvatten om thuis verworven inzichten & vaardigheden toe te passen.


"Een hernieuwde kennismaking met jezelf"

18 & 19 maart 2023 9.30 uur - 16.30 uur
Locatie: Fletcher Badhotel Callantsoog
Investering: €299,- (incl. btw)


Overnachting op locatie mogelijk (voor eigen rekening). Bij vermelding van deelname aan Verdiepingsweekend geldt er een kortingsprijs van € 89,- p,p.p.n. incl. ontbijt voor een eenpersoonskamer.

Voor dit verdiepingsweekend is plek voor 8 deelnemers. Inschrijven is niet meer mogelijk. 

Meerdaagse workshop OPSTELLINGEN IN GROEPSVERBAND
Tijdens vier bijeenkomsten krijg je van Efred Bos informatie over wat systemische opstellingen inhouden en kunnen betekenen.
flyer mei 2022.pdf(251.16KB)

  Of aanmelden via WhatsApp:

06-82192144  

Januari '22

In de happinez (nr.2, 2018) staat een mooi artikel over familie-opstellingen blz.58-65). Zo ook de positieve en versterkende werking van een massage in combinatie met familieopstellingen.


Citaat happinez nr. 2 blz.61 :"Je lichaam kan je zien als een resonerend instrument dat informatie uit de omgeving opneemt. Verdriet, pijn, hechting, warmte, angst; álle ervaringen en emoties slaat het lichaam op. Door verstrikking kan ons lichaam ook dingen voelen die niet bij ons horen, maar bij iemand uit onze geschiedenis. Een massagetherapeut kan dan een massage combineren met een tafel-familieopstelling. Het inzicht van de poppetjes wordt dan gecombineerd met werken aan de de fysieke spanning in het lichaam van de cliënt. Die voelt daardoor weer de weggestopte emoties of ervaringen, zodat hij eraan kan werken."

Juni '21


Efred is in juni gestart bij De Hoofdtrainer voor (ouder) begeleidingstrajecten in de (jeugd) zorg. Hij werkt tot 1 oktober '21 als teamcoach bij Noorderbreedte en geeft Intervisie trainingen aan het Sociaal Team van de gemeente Texel. Tevens coacht Efred particulierenbij persoonlijke/professionele ontwikkeling of een hulpvraag op sociaal/emotioneel gebied. Zoals: onzekerheid, (faal) angst, (werk) stress, boosheid, relatieproblemen, .......

Efred mag zich nu, na het volgen van een training bij Herman de Mönnink (trauma-, gezondheids- en A&O-psycholoog) (georganiseerddoor de BPSW) ook psychosociale stress- en verliesdeskundige noemen. Wil je weten wat dit inhoudt? Lees dan verder door te klikken op: non-profit of coaching Efred

Maart-April '21


DE PRAKTIJK IS WEER OPEN voor lichaamsgerichte behandelingen, coaching en psychosociale therapie. Je kunt ons bellen, whatsappen of mailen voor het maken van een afspraak. We kijken uit naar je komst!

Januari '21


De praktijk is voor lichaamsgerichte behandelingen n.a.v. de corona maatregelen tijdelijk gesloten. We hopen u zodra de beperken zijn opgeheven weer te mogen begroeten. 


De individuele coach gesprekken en systemische opstellingen zijn digitaal wel mogelijk.  Heb je hierover vragen neem gerust contact met ons op. December '20


Ingrid biedt vaste klanten een leuke aanbieding > elke vierde voetreflexmassage is gratis
november '20

Tijdens een coachwandeling deze bijzondere ontmoeting. Op het strand bij Groote Keeten.


Ik vroeg de coachee: "Wat doet deze ontmoeting met jou?"


Na korte stilte: "Dat ik vanuit positiviteit een keuze kan maken. Weggaan of blijven."Wat een mooi en bijzonder moment was dit!!

oktober '20

Helaas is de eerder aangekondigde workshop "Opstellingen" uitgesteld. Zodra de regelgeving rondom de corona maatregelen het toelaten, gaan we op zoek naar een nieuwe datum.september '20

De verbouwing is klaar! We zijn ontzettend blij met het eindresultaat. We zien uit naar je komst! Bel of mail voor informatie of het maken van een afspraak:


Ingrid: ingridvroegop@gmail.com of bel: 06- 121 405 39


Efred: info@efredbos.nl of bel naar 06- 821 921 44

Je kunt je nu ook aanmelden voor de meerdaagse                       groepsworkshop: 


(FAMILIE-)OPSTELLINGEN

2, 9, 16 en 23 november


Herken je het volgende: Je doet niet de dingen die je graag zou willen doen. Of je doet juist steeds de dingen die je helemaal niet wilt doen. Een opstelling kan helpen je eigen gedrag te begrijpen. Als deelnemer kun een vraagstuk inbrengen waar jij helderheid over wil krijgen. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat een systeemopstelling voor jou kan betekenen? Wil je graag deelnemen? Reserveer................. via: info@efredbos.nl of bel naar 06- 821 921 44 of maak gebruik van het contactformulier  


Locatie: Het Dorpshuis Kolfweid, Jewelweg 7, Callantsoog Tijdstip: 19:30 - 21.30/22.00 uur (4 avonden in totaal)

            Tot ziens bij de workshop....augustus '20


VERBOUWING en NIEUWE NAAM

Begin augustus is gestart met de verbouwing van onze praktijkruimte in Groote Keeten. Er zal gebouwd, geschilderd en behangen worden. We kijken met plezier uit naar het resultaat. 

De deuren zijn nu nog gesloten, maar ...... vanaf 1 september zien we uit naar jouw komst. 


Ook hebben we onze praktijknaam aangepast, heeft ons logo een nieuwe look gekregen en is onze website vernieuwd.

              

Vanaf nu heten we: 


Praktijk Efred&Ingrid

coaching, opstellingen, psychosociale- en lichaamsgerichte therapie 


Ben je nieuwsgierig geworden na het lezen van ons aanbod. En wil je graag vrijblijvend kennis maken........Mail ons voor het maken van een afspraak naar: 

info@efredbos.nl / ingridvroegop@efredbos.nl of maak gebruik van het contactformulier.  


Groet en tot gauw,  Efred en Ingrid. 

AUGUSTUS '19

Wij zijn verhuisd. 

De praktijk is gevestigd in Callantsoog. Maar we blijven ook in Lelystad actief. Hierdoor is ons werkgebied nu Lelystad en de provincie Noord-Holland. 


In Lelystad kunt u voor een vrijdag een afspraak aanvragen. Wilt u een afspraak in Callantsoog of omgeving dan kunt u op alle doordeweekse dagen terecht. 

Januari '19

De workshop Opstellingen, gestart in januari, in groepsverband is verlengt. Wegens de behoefte van de deelnemers naar meer ervaring opdoen in het beleven van een Opstelling.  


Wil je bij de volgende workshop aanwezig zijn dan kun jij je alvast aanmelden via het contactformulier. Ik informeer jou als bekend is wanneer de volgende workshop begint.


Tot gauw.


Hartelijke groet,


EfredBosSeptember '18 


Een terugblik op een mooi jaar bij praktijk systemisch coach EfredBos.


 Want …….


…. ik heb samen met Ingrid Vroegop in de praktijk als Proces- & systemisch coach,  diverse hulpvragen met succes en naar tevredenheid mogen begeleiden.


 …. wij begeleiden vanuit een holistische kijk hulpvragen. Meerdere mensen hebben de mentale en fysieke voordelen hiervan mogen ervaren. Doordat zij de verbanden hebben kunnen leggen tussen fysieke klachten en de mentale saboteurs met als resultaat inzicht. Met deze verkregen inzichten ervaarden zij weer kracht en energie om vanuit de eigen draagkracht de hulpvraag aan te pakken.


 …. ik heb gemerkt dat er veel mensen met een coachvraag rond lopen die te maken hebben met het verlangen om een noodzakelijke verandering in het leven aan te gaan.


 ….wij laten graag iedereen met een hulpvraag kennis maken met onze holistische benadering. We combineren de kennis van Ingrid op het gebied van diverse massage technieken met de begeleidingsmethodieken die ik toepas.


 …. bij elke hulpvraag is het een feit dat psychische klachten en ongewenste patronen en of gedrag niet op zichzelf staan, maar verwijzen naar iets diepers, namelijk naar onze overtuigingen. Deze zijn mogelijk (on)bewust jouw overlevingsmechanisme geworden. Hierom heb je meer nodig dan alleen de mogelijkheid om te praten. Het lichaam vertaald de mentale gesteldheid op een fysieke manier door bijvoorbeeld hoge spierspanning.


 …. tijdens coachtrajecten blijkt dat de systemische benadering helpt inzichten te krijgen op de invloed van het denken, voelen en doen. Deze drie staan continue met elkaar in verbinding. Zij bepalen hoe, wat, wanneer, bij wie, door wat, om wat, waarom je iets doet of hoe je reageert. Het systeem waarin je werkt, met wie je leeft, waarin je bent opgegroeid heeft grote invloed (gehad) op wie jij bent. Het onderzoeken van een systeem geeft inzicht in het ontstaan van de hulpvraag. Door systemisch te handelen en zo de hulpvraag te benaderen wordt de oorsprong van een fysieke en psychische klacht en/of de mentale saboteurs duidelijk.


 …. onze holistische benadering, door de inzet van massage technieken in combinatie met Cognitieve gedrag Therapie, Emotieve Gedrag Therapie en Systemische werken in een coachende omgeving, werkt effectief.


Wil je daadwerkelijk werk maken van een noodzakelijk verandering, dan praat ik graag met jou over hoe wij je kunnen begeleiden. Neem vrijblijvend contact op doormiddel van het contactformulier via www.efredbos.nl of door een mailtje te sturen naar info@efredbos.nlIn de happinez (nr.2, 2018) staat een mooi artikel over familie-opstellingen blz.58-65). Zo ook de positieve en versterkende werking van een massage in combinatie met familieopstellingen.


Citaat happinez nr. 2 blz.61 : "Je lichaam kan je zien als een resonerend instrument dat informatie uit de omgeving opneemt. Verdriet, pijn, hechting, warmte, angst; álle ervaringen en emoties slaat het lichaam op. Door verstrikking kan ons lichaam ook dingen voelen die niet bij ons horen, maar bij iemand uit onze geschiedenis. Een massagetherapeut kan dan een massage combineren met een tafel-familieopstelling. Het inzicht van de poppetjes wordt dan gecombineerd met werken aan de de fysieke spanning in het lichaam van de cliënt. Die voelt daardoor weer de weggestopte emoties of ervaringen, zodat hij eraan kan werken." 

NIEUWS
(03-2024)

11 maart '24 gestart teamleider a.i. SRCE gemeente Zeewolde

Op 11 maart ben ik hartelijk ontvangen door de gemeente Zeewolde. In de functie van teamleidere srce voor de duur van 6 maanden. Veel zin in. De samenwerking met  De Hoofdtrainer, Relevance, Eigen Plan, Regiuscollege Schagen blijf ik natuurlijk met vel plezier voortzetten. Net als het ontvangen van choachees in Praktijk Efred&Ingrid.  

STUREN OP ZELFSTURING


In december 2023 heeft Efred de training gevolgd: Sturen op Zelfsturing. Onder begeleiding van Gejo Duinkerken (Gilde Vakmanschap).

Sturen op Zelfsturing is een methodiek die is geworteld in motiverende, oplossinggerichte en progressiegrichte gesprekstechnieken om de coachee in beweging te brengen tot gedragsverandering. 

INSCHRIJVEN VOOR HET VERDIEPINGSWEEKEND IS NIET MEER MOGELIJK.


INFORMATIE VERDIEPINGSWEEKEND IN HET KORT


WAT KAN JE VERWACHTEN?


- Twee dagen dezelfde kleine groep (max. 8 deelnemers)
- Coaching / training gericht op o.a. patronen, kwaliteiten, loslaten, balans, grenzen, keuzes door Efred.
-Workshop "Je lichaam als instrument" door theatermaker Rosanne
-Workshop "Wat verteld je lichaam" door Ingrid
- Workshop "Meer in contact met jezelf" door yogadocent Claudia
-Geleide meditatie
-Buiten programma
-Koffie/thee/water
-Lunchbuffet
-Vers fruit en versnaperingen

WAT NEEM JE MEE NAAR HUIS?

-Nieuwe inzichten in wat je drijfveren, patronen en behoeften zijn.
-Je weet hoe je beter om kan gaan met stress.
-Handvatten om thuis verworven inzichten & vaardigheden toe te passen.


"Een hernieuwde kennismaking met jezelf"

18 & 19 maart 2023 9.30 uur - 16.30 uur
Locatie: Fletcher Badhotel Callantsoog
Investering: €299,- (incl. btw)


Overnachting op locatie mogelijk (voor eigen rekening). Bij vermelding van deelname aan Verdiepingsweekend geldt er een kortingsprijs van € 89,- p,p.p.n. incl. ontbijt voor een eenpersoonskamer.

Voor dit verdiepingsweekend is plek voor 8 deelnemers. Inschrijven is niet meer mogelijk. 

Meerdaagse workshop OPSTELLINGEN IN GROEPSVERBAND
Tijdens vier bijeenkomsten krijg je van Efred Bos informatie over wat systemische opstellingen inhouden en kunnen betekenen.
flyer mei 2022.pdf(251.16KB)

  Of aanmelden via WhatsApp:

06-82192144  

Januari '22

In de happinez (nr.2, 2018) staat een mooi artikel over familie-opstellingen blz.58-65). Zo ook de positieve en versterkende werking van een massage in combinatie met familieopstellingen.


Citaat happinez nr. 2 blz.61 :"Je lichaam kan je zien als een resonerend instrument dat informatie uit de omgeving opneemt. Verdriet, pijn, hechting, warmte, angst; álle ervaringen en emoties slaat het lichaam op. Door verstrikking kan ons lichaam ook dingen voelen die niet bij ons horen, maar bij iemand uit onze geschiedenis. Een massagetherapeut kan dan een massage combineren met een tafel-familieopstelling. Het inzicht van de poppetjes wordt dan gecombineerd met werken aan de de fysieke spanning in het lichaam van de cliënt. Die voelt daardoor weer de weggestopte emoties of ervaringen, zodat hij eraan kan werken."

Juni '21


Efred is in juni gestart bij De Hoofdtrainer voor (ouder) begeleidingstrajecten in de (jeugd) zorg. Hij werkt tot 1 oktober '21 als teamcoach bij Noorderbreedte en geeft Intervisie trainingen aan het Sociaal Team van de gemeente Texel. Tevens coacht Efred particulierenbij persoonlijke/professionele ontwikkeling of een hulpvraag op sociaal/emotioneel gebied. Zoals: onzekerheid, (faal) angst, (werk) stress, boosheid, relatieproblemen, .......

Efred mag zich nu, na het volgen van een training bij Herman de Mönnink (trauma-, gezondheids- en A&O-psycholoog) (georganiseerddoor de BPSW) ook psychosociale stress- en verliesdeskundige noemen. Wil je weten wat dit inhoudt? Lees dan verder door te klikken op: non-profit of coaching Efred

Maart-April '21


DE PRAKTIJK IS WEER OPEN voor lichaamsgerichte behandelingen, coaching en psychosociale therapie. Je kunt ons bellen, whatsappen of mailen voor het maken van een afspraak. We kijken uit naar je komst!

Januari '21


De praktijk is voor lichaamsgerichte behandelingen n.a.v. de corona maatregelen tijdelijk gesloten. We hopen u zodra de beperken zijn opgeheven weer te mogen begroeten. 


De individuele coach gesprekken en systemische opstellingen zijn digitaal wel mogelijk.  Heb je hierover vragen neem gerust contact met ons op. December '20


Ingrid biedt vaste klanten een leuke aanbieding > elke vierde voetreflexmassage is gratis
november '20

Tijdens een coachwandeling deze bijzondere ontmoeting. Op het strand bij Groote Keeten.


Ik vroeg de coachee: "Wat doet deze ontmoeting met jou?"


Na korte stilte: "Dat ik vanuit positiviteit een keuze kan maken. Weggaan of blijven."Wat een mooi en bijzonder moment was dit!!

oktober '20

Helaas is de eerder aangekondigde workshop "Opstellingen" uitgesteld. Zodra de regelgeving rondom de corona maatregelen het toelaten, gaan we op zoek naar een nieuwe datum.september '20

De verbouwing is klaar! We zijn ontzettend blij met het eindresultaat. We zien uit naar je komst! Bel of mail voor informatie of het maken van een afspraak:


Ingrid: ingridvroegop@gmail.com of bel: 06- 121 405 39


Efred: info@efredbos.nl of bel naar 06- 821 921 44

Je kunt je nu ook aanmelden voor de meerdaagse                       groepsworkshop: 


(FAMILIE-)OPSTELLINGEN

2, 9, 16 en 23 november


Herken je het volgende: Je doet niet de dingen die je graag zou willen doen. Of je doet juist steeds de dingen die je helemaal niet wilt doen. Een opstelling kan helpen je eigen gedrag te begrijpen. Als deelnemer kun een vraagstuk inbrengen waar jij helderheid over wil krijgen. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat een systeemopstelling voor jou kan betekenen? Wil je graag deelnemen? Reserveer................. via: info@efredbos.nl of bel naar 06- 821 921 44 of maak gebruik van het contactformulier  


Locatie: Het Dorpshuis Kolfweid, Jewelweg 7, Callantsoog Tijdstip: 19:30 - 21.30/22.00 uur (4 avonden in totaal)

            Tot ziens bij de workshop....augustus '20


VERBOUWING en NIEUWE NAAM

Begin augustus is gestart met de verbouwing van onze praktijkruimte in Groote Keeten. Er zal gebouwd, geschilderd en behangen worden. We kijken met plezier uit naar het resultaat. 

De deuren zijn nu nog gesloten, maar ...... vanaf 1 september zien we uit naar jouw komst. 


Ook hebben we onze praktijknaam aangepast, heeft ons logo een nieuwe look gekregen en is onze website vernieuwd.

              

Vanaf nu heten we: 


Praktijk Efred&Ingrid

coaching, opstellingen, psychosociale- en lichaamsgerichte therapie 


Ben je nieuwsgierig geworden na het lezen van ons aanbod. En wil je graag vrijblijvend kennis maken........Mail ons voor het maken van een afspraak naar: 

info@efredbos.nl / ingridvroegop@efredbos.nl of maak gebruik van het contactformulier.  


Groet en tot gauw,  Efred en Ingrid. 

AUGUSTUS '19

Wij zijn verhuisd. 

De praktijk is gevestigd in Callantsoog. Maar we blijven ook in Lelystad actief. Hierdoor is ons werkgebied nu Lelystad en de provincie Noord-Holland. 


In Lelystad kunt u voor een vrijdag een afspraak aanvragen. Wilt u een afspraak in Callantsoog of omgeving dan kunt u op alle doordeweekse dagen terecht. 

Januari '19

De workshop Opstellingen, gestart in januari, in groepsverband is verlengt. Wegens de behoefte van de deelnemers naar meer ervaring opdoen in het beleven van een Opstelling.  


Wil je bij de volgende workshop aanwezig zijn dan kun jij je alvast aanmelden via het contactformulier. Ik informeer jou als bekend is wanneer de volgende workshop begint.


Tot gauw.


Hartelijke groet,


EfredBosSeptember '18 


Een terugblik op een mooi jaar bij praktijk systemisch coach EfredBos.


 Want …….


…. ik heb samen met Ingrid Vroegop in de praktijk als Proces- & systemisch coach,  diverse hulpvragen met succes en naar tevredenheid mogen begeleiden.


 …. wij begeleiden vanuit een holistische kijk hulpvragen. Meerdere mensen hebben de mentale en fysieke voordelen hiervan mogen ervaren. Doordat zij de verbanden hebben kunnen leggen tussen fysieke klachten en de mentale saboteurs met als resultaat inzicht. Met deze verkregen inzichten ervaarden zij weer kracht en energie om vanuit de eigen draagkracht de hulpvraag aan te pakken.


 …. ik heb gemerkt dat er veel mensen met een coachvraag rond lopen die te maken hebben met het verlangen om een noodzakelijke verandering in het leven aan te gaan.


 ….wij laten graag iedereen met een hulpvraag kennis maken met onze holistische benadering. We combineren de kennis van Ingrid op het gebied van diverse massage technieken met de begeleidingsmethodieken die ik toepas.


 …. bij elke hulpvraag is het een feit dat psychische klachten en ongewenste patronen en of gedrag niet op zichzelf staan, maar verwijzen naar iets diepers, namelijk naar onze overtuigingen. Deze zijn mogelijk (on)bewust jouw overlevingsmechanisme geworden. Hierom heb je meer nodig dan alleen de mogelijkheid om te praten. Het lichaam vertaald de mentale gesteldheid op een fysieke manier door bijvoorbeeld hoge spierspanning.


 …. tijdens coachtrajecten blijkt dat de systemische benadering helpt inzichten te krijgen op de invloed van het denken, voelen en doen. Deze drie staan continue met elkaar in verbinding. Zij bepalen hoe, wat, wanneer, bij wie, door wat, om wat, waarom je iets doet of hoe je reageert. Het systeem waarin je werkt, met wie je leeft, waarin je bent opgegroeid heeft grote invloed (gehad) op wie jij bent. Het onderzoeken van een systeem geeft inzicht in het ontstaan van de hulpvraag. Door systemisch te handelen en zo de hulpvraag te benaderen wordt de oorsprong van een fysieke en psychische klacht en/of de mentale saboteurs duidelijk.


 …. onze holistische benadering, door de inzet van massage technieken in combinatie met Cognitieve gedrag Therapie, Emotieve Gedrag Therapie en Systemische werken in een coachende omgeving, werkt effectief.


Wil je daadwerkelijk werk maken van een noodzakelijk verandering, dan praat ik graag met jou over hoe wij je kunnen begeleiden. Neem vrijblijvend contact op doormiddel van het contactformulier via www.efredbos.nl of door een mailtje te sturen naar info@efredbos.nlIn de happinez (nr.2, 2018) staat een mooi artikel over familie-opstellingen blz.58-65). Zo ook de positieve en versterkende werking van een massage in combinatie met familieopstellingen.


Citaat happinez nr. 2 blz.61 : "Je lichaam kan je zien als een resonerend instrument dat informatie uit de omgeving opneemt. Verdriet, pijn, hechting, warmte, angst; álle ervaringen en emoties slaat het lichaam op. Door verstrikking kan ons lichaam ook dingen voelen die niet bij ons horen, maar bij iemand uit onze geschiedenis. Een massagetherapeut kan dan een massage combineren met een tafel-familieopstelling. Het inzicht van de poppetjes wordt dan gecombineerd met werken aan de de fysieke spanning in het lichaam van de cliënt. Die voelt daardoor weer de weggestopte emoties of ervaringen, zodat hij eraan kan werken." 


'Toen ik van mezelf begon te houden wilde ik niet langer in het verleden leven


en me geen zorgen maken over de toekomst.


Nu leef ik alleen in het moment in het hier en nu,


waarin alles gebeurt en ik noem dat ZIJN'.


(Charlie Chaplin)